Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Márton nap

2021 november
MÁRTON NAP
 
Óvodánkban sok éve már, hogy a Márton napi projekt lezárásaként megtartjuk a lámpás felvonulást.
Ez az ünnep nem csak arra jó, hogy összehozza egy gyertyafényes sétára a közösséget, hanem arra is megfelelő alkalom, hogy a gyerekek tudását bővítsük és kreativitását megmozgassuk. Minden csoportban beszélgettünk a Márton-legendáról, megismerkedtek a gyerekek Szent Márton püspök élettörténetével, a személyét övező különböző mesés történetekkel, a jeles naphoz kötődő népszokásokkal, hiedelmekkel. A gyerekek elkészítették lámpásaikat bébiételes üvegből és sokféle papírból, kivágással, ragasztással, vagy festéssel ötvözve. Fontos eleme a felkészülésnek a verstanulás és az ünnephez kapcsolódó énekek gyakorlása, ami fejleszti a memóriát, a szövegértést, valamit a ritmusérzéket. Óvodásaink kis műsorral készültek a megtanult mondókákból és dalokból szüleik számára és bemutatkozott Gyermektánc csoportunk is Torma Csabáné vezetésével. A kis műsor után libazsíros kenyér és meleg tea várta a résztvevőket.
Köszönjük a támogatást Dragicevic Zoránnak (Gyűdi pékség) és Molnár Bélának (világítás).

"Kicsi lámpásom fénye ma este úgy ragyog,
mint odafent éjjel a szikrázó csillagok.
Kicsi szívekben égnek reménynek lángjai,
mert bajban a jóval vígaszt lehet nyújtani."
 

                                Rajzpályázat

2021 október
Az Egyszervolt.hu oldal rajzpályázatot hirdetett, melyre Bartos Erika közkedvelt meséjéből a Bogyó és Babócából a kedvenc szereplőjüket kellett megörökíteni a gyerekeknek.
Óvodánkból 3 csoportból is küldtünk alkotásokat erre a pályázatra. A Csicsergő csoportból Kolompár István Larion, és Fogarasi Zsófia, a Szivárvány csoportból Miklós-Takács Janka és Nichter Hanna, a Manócska csoportból Szlipcsevics Noel és Duskó Panna vett részt. A pályázaton ugyan nem nyertünk, de ezeket a kedves sorokat kaptuk Bartos Erika írónőtől:
"Szeretném megköszönni a részvételt, a rajzversenyre küldött szívmelengető rajzokat! Hadd küldjek a Manócska, Szivárvány és Csicsergő csoportnak és elsősorban a hat kis alkotónak a csodaszép rajzokért cserébe néhány kifestőt, kérem, fogadják szeretettel egyfajta különdíj gyanánt.
Bízom benne, hogy örömöt okoz!
Minden jót kívánva:
Bartos Erika"

                                   Népmese napja 

2021 szeptember 

A MAGYAR NÉPMESE NAPJA - avagy mesés hetünk képekben...

A nagy mesemondó, Benedek Elek író születésnapja, szeptember 30-a már 2005 óta a népmese napja hazánkban. A jeles nap célja, hogy a mesével foglalkozó szakemberek, felnőttek és gyerekek ezen a napon kitüntetett figyelemmel és tisztelettel forduljanak a magyar és más népek meséi felé. Mivel fontosnak tartjuk a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbadását a gyermekek számára, ezért ezen a héten, és kiemelten a mai napon óvodánkban is a meséké volt a főszerep.
 

                                             ÖKO-mese

2021 szeptember
 
"Csizma ide, csizma oda, vigyél engem valahova."- énekelte Szentgyörgyváry Laura és a vele együtt a sok gyerek.
 
Ma a Hétmérföldes csizma című ÖKO-mesét nézhették meg óvodásaink. Hétmérföldes csizmát húztunk az interaktív előadás legelején, és bejártuk ország-világ hat legfőbb helyszínét, ahol nemcsak körülnéztünk, hanem megmentettük a Susogó kert növényeit, megöntöztük a Jajongó pusztát, megtanultuk a legfőbb szabályokat, hogy hogyan kell viselkedni, nemcsak a Varázserdőben, hanem az összes erdőben.
Csodás, élményteli napunk volt!

         Rajzpályázat

 
2021 június
 
A Nők Együtt Sikeresen Egyesület "Mit jelentenek neked a madarak" című rajzpályázaton óvodai korcsoportban Szabó Zalán I. helyezést ért el. Felkészítő óvodapedagógusok: Hajnalka Aradi és Timea Toth.

Szeretettel gratulálunk!

           Városi gyereknap

2021 júniusNagy csoportos táncosaink szépen szerepeltek a városi gyermeknapi rendezvényen Ildikó Káta és Tunde Beremeni vezetésével.

Szeretettel gratulálunk!

Gyermeknap 

2021. május 28.
 
Ma reggel még úgy tűnt, hogy megtréfál minket az időjárás, de végül ránk mosolygott a napocska.
Csodás, mókás napunk volt!

 

Állatok a mesében - rajzpályázat

2021. május 28.


A Batthyány Kázmér Általános Iskola ,,Állatok a mesében"címmel rajzpályázatot hirdetett. A Köztársaság Téri Óvoda gyermekei közül
Bakosi Lotti 1. helyen
Ahmed Boglárka 2. helyen
Révész Babett 3. helyen végzett.
Szívből gratulálunk!

 

Magyar Parasport Napja

2021. május 25.

A Magyar Parasport Napja alkalmából a szervezők a parasportok és a parasportolók megünneplésére
MPN 2021 LÉLEKMOZGATÓ MONTÁZSPÁLYÁZATOT írtak ki óvodák részére.

A montázspályázat lehetséges témái az alábbiak voltak:
- Mit csináltunk a Magyar Parasport Napján, a Lélekmozgató programon az óvodás csoportunkban?
- Mit gondolunk a parasportokról/parasportolókról?
- Mit jelent számunkra a fogyatékosság? Milyennek látjuk a fogyatékosok világát?
- Hogyan, miben tudunk segíteni a fogyatékos embereknek?
 
Pályázati alkotás technikája teljesen szabadon választott montázstechnika lehetett. Fontos elvárás volt, hogy a pályázatra beküldött alkotások, montázsok valóban csoportmunkák legyenek. Óvodánk nagy- és középső csoportosai is részt vettek ezen a pályázaton Tihanyi-Fedelevits Brigitta óvodapedagógus irányításával. A két beküldött pályázati munka közül  nagycsoportos kategóriában I. helyezést értünk el.
 
Díj: 100.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártya az óvodának.
 
Szeretettel gratulálunk és büszkék vagyunk óvodásainkra!!!


 
Bagladyné Mayer Tímea
Tagintézmény vezető