Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Konyhalátogatás


2023. március 29.
 
Nagy csoportos gyermekeink az EATREND MAGYARORSZÁG meghívására látogatást tettek az étkezésünket biztosító konyhán. Köszönjük szépen Telegdi Lászlóné (Erzsikének) és Szabó Orsolyának a körbevezetést, az érdekes információkat, valamint az Eatrend dolgozóinak a kedves vendéglátást.

Víz világnapja - rajzpályázat

2023. március 22.

Örömmel adjuk hírül, hogy "A víz az élet forrása" címmel meghirdetett rajzpályázaton óvodásaink nagy sikerrel szerepeltek.

Gertner Kata a Manócska csoportból I. helyezést,
Pajor Amanda és Varnyu Lotti a Szivárvány csoportból II. helyezést értek el közös alkotásukkal.

Minden kis pályázónak és helyezettnek szeretettel gratulálunk!
Büszkék vagyunk rájuk!

Március 15.

2023. március 14.
 
Köszönjük Csízik Mihálynak, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség tagjának,
hogy látogatásával és a huszárok ruházatának részletes bemutatásával, érdekes ismeretekkel
gazdagította gyermekeinket, és ezzel közelebb hozta számukra nemzeti ünnepünket.
Mi szép dalolással háláltuk meg neki.

 

Ribizli zenés-verses színháza

2023. február 28.
 
Hiába próbálkoztunk farsangkor, hiába hívtunk busókat vendégségbe óvodánkba, a napokban a TÉL ismét megmutatta erejét és havat hintett, fagyot hozott a tájra.
Most RIBIZLI BOHÓC segítségét kértük, és hangos vidám mókázással űztük a telet.
Mi mindent megtettünk! Nagyon bízunk a sikerben...

Busók az óvodában

2023. február 16.

 
Óvodánkban az elmúlt hetekben különböző tevékenységek által ismerkedtek a gyerekek a farsangi népszokásokkal és hagyományokkal, népi hiedelmekkel, így a busók legendájával, a busók külsejével, vidám, és igen hangos télűző viselkedésükkel is.
Szerdán egy egész busó család látogatott meg bennünket és játékos formában elevenítettük fel a híres mohácsi hagyományokat. Köszönjük Márton Ildikónak, Márton Csabának és Márton Gergőnek, hogy eljöttek hozzánk.
Reméljük, hogy a busójárós, mulatós télűző farsangunkkal sikerült messze zavarnunk a hideg telet és a tavasz mihamarabb megérkezik meleg napsugaraival.

 

Karácsonyi műsor a Máriagyűdi Idősek Otthona lakói számára


2022. december 20.

A Szeretet ünnepe nagyon sok gyermek és felnőtt számára boldogságos készülődést jelent a meghitt percekre, órákra, napokra, s amikor a család együtt lehet a fenyőillatú meleg otthonokban, a szépen megterített asztal körül. Sokan vannak azonban, akik csöndes magányban, család nélkül, a szeretett személyektől távol töltik az esztendő legszebb ünnepét.
Rájuk gondolva óvodánk Csicsergő csoportja karácsonyi műsorral kedveskedett a Máriagyűdi Idősek Otthona lakói számára. Az idősek örömmel és meghatódva fogadták az ünneplőbe öltözött csöppségeket. Ez a szeretetteljes élmény arra sarkallt bennünket, hogy még valamivel kedveskedjünk az időseknek, így apró meglepetések készültek minden csoportunkban, melyet a napokban juttatunk el az otthon mind a 160 lakója részére. Reméljük nagy lesz az öröm...

Ezúton is kívánunk áldott karácsonyt az Otthon minden lakójának és dolgozójának.

 

Mecsek Polgári Egyesület

2022. december 12.
A Mecsek Polgári Egyesület - Zöld Út konzorcium
KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 számú projekt keretén belül
a Siklósi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ
óvodai és iskolai szociális segítői tartottak
környezetvédelemmel, újrahasznosítással
kapcsolatos szemléletformáló programot.
Köszönjük a lehetőséget.

Mikulás napja

2022. december 07.

Mikulás napja az óvodások várva-várt ünnepe.
Óvodánkban minden csoport izgatottan készült erre a napra, hangulatos dekorációk kerültek a csoportszobákba, csodás gyermekmunkák a faliújságokra. Volt ahol a szülőkkel közös bábelőadással, volt ahol barkácsolással, mézeskalács díszítéssel, volt ahol bensőséges meséléssel, énekszóval várták a Mikulást. Köszönjük a motoros Mikulásoknak, hogy idén is színesebbé tették gyermekeinknek ezt a napot.
Köszönjük Siklós Város Önkormányzatának és a siklósi Tesconak a támogatását.
 

Jelentős pályázati támogatás

2022. november 18.

ÖRÖMHÍR!!!
 
Boldogan osztjuk meg Riegl Gábor polgármester úr bejegyzését,
mely szerint óvodánk jelentős pályázati forrásból megújulhat.
Köszönjük Siklós Város Önkormányzatának és a pályázatíróknak!!!!

Márton nap


2022.noveber 10.
 
Óvodánkban sok éve már, hogy a Márton napi projekt lezárásaként megtartjuk a lámpás felvonulást.
Ez az ünnep nem csak arra jó, hogy összehozza egy gyertyafényes sétára a közösséget, hanem arra is megfelelő alkalom, hogy a gyerekek tudását bővítsük és kreativitását megmozgassuk. Minden csoportban beszélgettünk a Márton-legendáról, megismerkedtek a gyerekek Szent Márton püspök élettörténetével, a személyét övező különböző mesés történetekkel, a jeles naphoz kötődő népszokásokkal, hiedelmekkel. A gyerekek elkészítették lámpásaikat bébiételes üvegből és sokféle papírból, kivágással, ragasztással, vagy festéssel ötvözve. Fontos eleme a felkészülésnek a verstanulás és az ünnephez kapcsolódó énekek gyakorlása, ami fejleszti a memóriát, a szövegértést, valamit a ritmusérzéket. Óvodásaink kis műsorral készültek a megtanult mondókákból és dalokból szüleik számára. A kis műsor után libazsíros kenyér és meleg tea várta a résztvevőket.
Köszönjük a támogatást Dragicevic Zoránnak (Gyűdi pékség).

Idősek világnapja


2022. szeptember 30.

Siklós Város Önkormányzata és az Idősek Klubja az Idősek Világnapja alkalmából vacsorával egybekötött ünnepi műsorral várta a helyi szépkorúakat, mely alkalomból óvodánk Gyermektánc csoportja is fellépett Hajnalka Aradi vezetésével.

Ezúton is sok szeretettel köszöntjük az időseket!


 


A Magyar Népmese Napja

2022. szeptember 30.

A MAGYAR NÉPMESE NAPJA - avagy mesés hetünk ...
 
A nagy mesemondó, Benedek Elek író születésnapja, szeptember 30-a már 2005 óta a népmese napja hazánkban. A jeles nap célja, hogy a mesével foglalkozó szakemberek, felnőttek és gyerekek ezen a napon kitüntetett figyelemmel és tisztelettel forduljanak a magyar és más népek meséi felé. Mivel fontosnak tartjuk a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbadását a gyermekek számára, ezért ezen a héten, és kiemelten a mai napon óvodánkban is a meséké volt a főszerep.

 

Bűvész az oviban

2022. június
 
Ma nagy csoportos óvodásainknak nagy élményben volt részük: a Batthyány Kázmér Általános Iskola 8. osztályos tanulója Csárdi Milán bűvész műsorral lepte meg őket.

A gyerekek nagyon élvezték a mutatványokat és aktívan részt vettek bennük, hisz Milán jó érzékkel vonta be őket, így egy percre sem lankadt a gyerekek figyelme.
Köszönjük a lehetőséget Milán osztályfőnökének Reitzné Nagy Ágnesnek és persze Milánnak, akinek még nagy jövőt jósolunk...
Gratulálunk Milán! Mindannyiunkat elvarázsoltál!

Pedagógusok napja


2022. június

Június első vasárnapján a társadalom a pedagógusokat köszönti.

Nevelőtestületünk nevében köszönjük, hogy Siklós Város Önkormányzata idén is gondolt ránk és kedves meglepetéssel köszöntött minket ezen a napon.
 

Gyermeknap a várban

2022. május
GYERMEKNAP A VÁRBAN

Minket az eső sem tántoríthat el!!!
Ma délelőtt néptáncos és mazsorett csoportunk a várban lépett fel. Az esős időjárás miatt a várudvar helyett a lovagteremben kerekedtünk táncra. Apróságaink a fellépés előtt még Ribizli bohóccal is eljárták a táncot, majd Hajnalka Aradi Hajni néni vezetésével számot adtak táncos tudásukról.
Szeretettel gratulálunk! Büszkék vagyunk rátok!

Gyermeknap

2022. május

A mai gyermeknapunkon feldíszített udvarral vártuk óvodásainkat.
Szentgyörgyváry Laura Nyári bújócska c. műsorával indítottuk a napot, majd különböző tevékenységeken vehettek részt a gyerekek. Gálné Forró Margit egy különleges technikával az üvegfestéssel ismertette meg a gyerekeket, csodás medálok készültek. Akadálypályán tehették próbára ügyességüket, valamint aszfaltkréta rajzolással és buborékfújással színesítettük a délelőttöt.
Igazán tartalmas, vidám, szórakoztató napban volt részünk.

Köszönjük a siklósi Tesco áruház felajánlását.
 

Preventív láb- és tartásjavító torna

2022. május
 
Május 25-én és 26-án került sor óvodánkban a preventív láb- és tartásjavító torna két csoportjának nyílt napjára, melyet Tihanyi-Fedelevits Brigitta mesterpedagógus, gyógytestnevelő tartott.
Ezeken az alkalmakon a szülők is láthatták, hogy megfelelő játékos módszerekkel elérhető, hogy a gyermek mozgás közben sikerélményhez jutva tapasztalja meg, mennyi mindenre képes a lábujjak, a láb használatával. A heti rendszerességgel megszervezett torna nem csupán a lábboltozat erősítését célozza meg, hanem komplex izomerősítés és tartásjavító torna is.

A részt vevő gyerekek egy kedves emléklappal és egy kis meglepetéssel távozhattak a záró foglalkozásról.

Szeretettel gratulálunk nekik!

Szemezgető


2022. tavasz

Szemezgető programjainkból:

-Április végén az ősszel iskolába menő gyermekeink
az EATREND MAGYARORSZÁG meghívására látogatást tettek az étkezésünket biztosító konyhán. Köszönjük szépen Telegdi Lászlóné (Erzsikének) a körbevezetést, az érdekes információkat, valamint az Eatrend dolgozóinak a kedves vendéglátást.

-Május 5-én volt az Ovizsaru program idei zárófoglalkozása, melyre az udvaronkon került sor. Köszönjük a kedves rendőr nénik közreműködését.

-Május 6-án pedig a Siklósi Rendőrkapitányság nyílt napján vettünk részt csoportjainkkal. Beleülhettek a rendőr autóba, mentőbe, tűzoltóautóba, nagyon élvezték a gyerekek az izgalmas kutyás bemutatót, és a sok érdekes programot. Köszönjük a lehetőséget!

 

Föld napja

2022. április

A FÖLD NAPJÁN
"Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" Így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1990 óta Magyarországon évről évre egyre többen érzik úgy, legalább megpróbálják – és legalább a Föld napján, április 22-én tesznek valamit ennek érdekében.
Mi a mai napon hat kis facsemetét ültettünk el óvodánk udvarán Gyenis László egyéni vállalkozó jóvoltából. Gyermekeink nevében is köszönjük a nagylelkű felajánlást!

 

Húsvét

2022. április
Ovi húsvét képekben
 

Versmondó verseny

2022. április


Harkányban a Kiss József Könyvtár által rendezett Költészetnapi versmondó versenyen négy kis óvódásunk vett részt. A Ficánka csoportból Révész Babett, Mészáros Hanna és Kovács Botond, a Manócska csoportból Gertner Kata.
Mészáros Hanna óvodás kategóriában Különdíjat kapott.
Gratulálunk
a kis versmondóknak és felkészítőiknek!
 

"Ovi-zsaru" program


2022. április
 
Óvodánkban is elindult az „Ovi-zsaru” elnevezésű játékos, figyelemlekötő, közvetlen kommunikációra építő megelőzési programsorozat. Az első foglalkozásra a Siklósi Rendőr-kapitányságról érkeztek hozzánk a rendőr nénik.
A program több modulból áll, a foglalkozások különböző témák köré csoportosulnak– ilyenek pl. Az ismerkedés szabályai, Idegen személlyel történő találkozás, kapcsolat, Egyedül otthon, Veszélyes eszközök vagy A közlekedés szabályai- tehát olyan élethelyzeteket dolgoznak fel, melyeknek a kisgyerekek is részesei lehetnek.
A foglalkozások úgy épülnek fel, hogy a kicsik ne kívülálló szemlélői, hanem aktív részesei legyenek azoknak. A feldolgozásban segítenek a témákhoz kapcsolható ajánlott és a szabadon választott mesék, a különböző történetek, a rajzolás, a szerepjátékok.

VÍZ VILÁGNAPJA

 
2022. március
A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.
Ezen a héten minden csoportunkban a víz tulajdonságaival ismerkedtek a gyerekek minél több érzékszervet bevonva, több területen keresztül feldolgozva a témát. A Víz világnapjához kapcsolódó játékos ötletekkel a célunk az, hogy már kisgyermekkorban kialakítsuk azokat a szokásokat, ismereteket, amelyek birtokában a gyerekek tudatosan viszonyulnak majd a víz használatához, és óvják a természetben található vizeket.

Készülődés nemzeti ünnepünkre

2022. március

Magyar Parasport Napja

2022. március 10.
 
Már 2018 óta február 22-én tartják a Magyar Parasport Napját. Óvodánk idén is részt vett a Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ által meghirdetett LÉLEKMOZGATÓ érzékenyítő programon. A gyerekek játékosan ismerkedhettek a sérültek világával, pl. bekötött szemmel gyöngyöt fűztek, gyurmáztak, szájjal ill. lábbal rajzoltak, bekötött szemű társukat segítve együtt mozogtak, e témával kapcsolatos meséket hallgattak. A tavalyi rajzpályázaton 100000 forintos vásárlási utalványt nyertünk, melyen sportszereket vettünk óvódásaink számára. Az idei rajzpályázaton is részt veszünk Révész Babett és Kovács Botond alkotásával, reméljük sikerrel járunk.
2022. április 
ÖRÖMHÍR!

Révész Babett és Kovács Botond alkotásával intézményünk idén is bekerült a díjazottak közé: 50000 ft értékű Decathlon ajándékutalványt nyertünk.

FARSANG

 
2022. február
Óvodánkban évek óta nagy hagyománya van a farsangnak. A gyerekek minden évben nagyon várják ezt az időszakot. Az előkészületek, a farsangi bál maradandó élményt jelent a kisgyermekek életében. Ilyenkor a legizgalmasabb elfoglaltság, más ruhájába, „bőrébe” bújni, ami alól természetesen mi, óvodapedagógusok sem vagyunk kivételek, a gyermekek nagy örömére.
Ilyenkor valamennyi nevelési területünk, tevékenységünk ehhez a témához kapcsolódik. Előtérbe kerülnek a bolondos mesék, de a versek, mondókák, csúfolódók, népi gyermekjátékok, dalok is a farsang hangulatát idézik. A vidám zeneszó mellett nagyon finom illatok is terjengnek ebben az időszakban az óvoda falai között, hisz a farsang elképzelhetetlen finom fánk nélkül.
A különböző gyermekhangszerek is nagyobb szerephez jutnak, melyekkel nagy előszeretettel kísérik éneküket, vagy éppen csak jólesik egy kis zajt csapni velük. A csoportokból zeneszó hallatszik, mert a gyermekek szívesen gyakorolják a különböző tánclépéseket, hisz készülnek a farsang fő „attrakciójára”, a bálra.
 

 

Márton nap

2021 november
MÁRTON NAP
 
Óvodánkban sok éve már, hogy a Márton napi projekt lezárásaként megtartjuk a lámpás felvonulást.
Ez az ünnep nem csak arra jó, hogy összehozza egy gyertyafényes sétára a közösséget, hanem arra is megfelelő alkalom, hogy a gyerekek tudását bővítsük és kreativitását megmozgassuk. Minden csoportban beszélgettünk a Márton-legendáról, megismerkedtek a gyerekek Szent Márton püspök élettörténetével, a személyét övező különböző mesés történetekkel, a jeles naphoz kötődő népszokásokkal, hiedelmekkel. A gyerekek elkészítették lámpásaikat bébiételes üvegből és sokféle papírból, kivágással, ragasztással, vagy festéssel ötvözve. Fontos eleme a felkészülésnek a verstanulás és az ünnephez kapcsolódó énekek gyakorlása, ami fejleszti a memóriát, a szövegértést, valamit a ritmusérzéket. Óvodásaink kis műsorral készültek a megtanult mondókákból és dalokból szüleik számára és bemutatkozott Gyermektánc csoportunk is Torma Csabáné vezetésével. A kis műsor után libazsíros kenyér és meleg tea várta a résztvevőket.
Köszönjük a támogatást Dragicevic Zoránnak (Gyűdi pékség) és Molnár Bélának (világítás).

"Kicsi lámpásom fénye ma este úgy ragyog,
mint odafent éjjel a szikrázó csillagok.
Kicsi szívekben égnek reménynek lángjai,
mert bajban a jóval vígaszt lehet nyújtani."
 

                                Rajzpályázat

2021 október
Az Egyszervolt.hu oldal rajzpályázatot hirdetett, melyre Bartos Erika közkedvelt meséjéből a Bogyó és Babócából a kedvenc szereplőjüket kellett megörökíteni a gyerekeknek.
Óvodánkból 3 csoportból is küldtünk alkotásokat erre a pályázatra. A Csicsergő csoportból Kolompár István Larion, és Fogarasi Zsófia, a Szivárvány csoportból Miklós-Takács Janka és Nichter Hanna, a Manócska csoportból Szlipcsevics Noel és Duskó Panna vett részt. A pályázaton ugyan nem nyertünk, de ezeket a kedves sorokat kaptuk Bartos Erika írónőtől:
"Szeretném megköszönni a részvételt, a rajzversenyre küldött szívmelengető rajzokat! Hadd küldjek a Manócska, Szivárvány és Csicsergő csoportnak és elsősorban a hat kis alkotónak a csodaszép rajzokért cserébe néhány kifestőt, kérem, fogadják szeretettel egyfajta különdíj gyanánt.
Bízom benne, hogy örömöt okoz!
Minden jót kívánva:
Bartos Erika"

                                   Népmese napja 

2021 szeptember 

A MAGYAR NÉPMESE NAPJA - avagy mesés hetünk képekben...

A nagy mesemondó, Benedek Elek író születésnapja, szeptember 30-a már 2005 óta a népmese napja hazánkban. A jeles nap célja, hogy a mesével foglalkozó szakemberek, felnőttek és gyerekek ezen a napon kitüntetett figyelemmel és tisztelettel forduljanak a magyar és más népek meséi felé. Mivel fontosnak tartjuk a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbadását a gyermekek számára, ezért ezen a héten, és kiemelten a mai napon óvodánkban is a meséké volt a főszerep.
 

                                             ÖKO-mese

2021 szeptember
 
"Csizma ide, csizma oda, vigyél engem valahova."- énekelte Szentgyörgyváry Laura és a vele együtt a sok gyerek.
 
Ma a Hétmérföldes csizma című ÖKO-mesét nézhették meg óvodásaink. Hétmérföldes csizmát húztunk az interaktív előadás legelején, és bejártuk ország-világ hat legfőbb helyszínét, ahol nemcsak körülnéztünk, hanem megmentettük a Susogó kert növényeit, megöntöztük a Jajongó pusztát, megtanultuk a legfőbb szabályokat, hogy hogyan kell viselkedni, nemcsak a Varázserdőben, hanem az összes erdőben.
Csodás, élményteli napunk volt!

         Rajzpályázat

 
2021 június
 
A Nők Együtt Sikeresen Egyesület "Mit jelentenek neked a madarak" című rajzpályázaton óvodai korcsoportban Szabó Zalán I. helyezést ért el. Felkészítő óvodapedagógusok: Hajnalka Aradi és Timea Toth.

Szeretettel gratulálunk!

           Városi gyereknap

2021 júniusNagy csoportos táncosaink szépen szerepeltek a városi gyermeknapi rendezvényen Ildikó Káta és Tunde Beremeni vezetésével.

Szeretettel gratulálunk!

Gyermeknap 

2021. május 28.
 
Ma reggel még úgy tűnt, hogy megtréfál minket az időjárás, de végül ránk mosolygott a napocska.
Csodás, mókás napunk volt!

 

Állatok a mesében - rajzpályázat

2021. május 28.


A Batthyány Kázmér Általános Iskola ,,Állatok a mesében"címmel rajzpályázatot hirdetett. A Köztársaság Téri Óvoda gyermekei közül
Bakosi Lotti 1. helyen
Ahmed Boglárka 2. helyen
Révész Babett 3. helyen végzett.
Szívből gratulálunk!

 

Magyar Parasport Napja

2021. május 25.

A Magyar Parasport Napja alkalmából a szervezők a parasportok és a parasportolók megünneplésére
MPN 2021 LÉLEKMOZGATÓ MONTÁZSPÁLYÁZATOT írtak ki óvodák részére.

A montázspályázat lehetséges témái az alábbiak voltak:
- Mit csináltunk a Magyar Parasport Napján, a Lélekmozgató programon az óvodás csoportunkban?
- Mit gondolunk a parasportokról/parasportolókról?
- Mit jelent számunkra a fogyatékosság? Milyennek látjuk a fogyatékosok világát?
- Hogyan, miben tudunk segíteni a fogyatékos embereknek?
 
Pályázati alkotás technikája teljesen szabadon választott montázstechnika lehetett. Fontos elvárás volt, hogy a pályázatra beküldött alkotások, montázsok valóban csoportmunkák legyenek. Óvodánk nagy- és középső csoportosai is részt vettek ezen a pályázaton Tihanyi-Fedelevits Brigitta óvodapedagógus irányításával. A két beküldött pályázati munka közül  nagycsoportos kategóriában I. helyezést értünk el.
 
Díj: 100.000 Ft értékű Decathlon ajándékkártya az óvodának.
 
Szeretettel gratulálunk és büszkék vagyunk óvodásainkra!!!


 
Bagladyné Mayer Tímea
Tagintézmény vezető